Dag van de Zorg = een succes!!!
21 maart 2017
Bedankt Vatana !!
9 augustus 2017
Dag van de Zorg = een succes!!!
21 maart 2017
Bedankt Vatana !!
9 augustus 2017

Bedankt Kiwanis Lummen Quadrivio!!!

Dinsdag 7 maart organiseerde Kiwanis Lummen Quadrivio voor een tweede maal zijn gastspreker-avond. Vorig jaar konden gasten genieten van een voordracht door Alain Remue, Hoofd Cel Vermiste Personen en dit jaar was het de beurt aan VRT-oorlogsreporter, Rudi Vranckx.

Rudi Vranckx had een primeur voor de club en de meer dan 275 gasten, die na de pers in de voormiddag, de eer en het genoegen kregen om kennis te maken met zijn nieuwe, vierdelige CANVAS reeks “IS in het vizier”.
Rudi vertelde over zijn ervaringen in Irak, Libië en Tunesië, waar hij vaak in het hart van de strijd, gesprekken voerde met militairen, ex-jihadstrijders, cyberanalisten en de gewone burgers. De bedoeling van Rudi was om in het zwarte gat van IS te duiken zonder er zelf door opgezogen te worden.
Hij wilde ook begrijpen wat jongeren drijft om zich aan te sluiten bij IS en sprak daarom met getraumatiseerde kindsoldaten die amper onder woorden konden brengen wat ze gezien hadden en met ex-strijders zonder een greintje wroeging.
Rudi ziet duidelijk een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer met een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld, olie, macht of grondgebied. Het is een oorlog om de geesten, om extreme ideeën te verspreiden.

De gastspreker-avond werd afgesloten met de Kiwanis Quadrivio Café.
De opbrengst van de avond werd geschonken aan de Sint-Vincentiusvereniging uit Lummen en aan ‘onze’ Leefgroep Alfabet. We mochten een mooie cheque ter waarde van € 1500.00 ontvangen.

Bedankt Kiwanis Lummen Quadrivio!!!