Dagbegeleiding in groep


Wat

Soms is er meer nodig dan contextbegeleiding. De kinderen of jongeren komen na school en op schoolvrije dagen samen met andere jongeren naar het dagcentrum voor dagbegeleiding in groep. Het is een naschoolse en ondersteunende begeleiding waar de jongere tot rust kan komen. We bieden een begeleiding op maat waarbij er veel aandacht is voor de huiswerkbegeleiding , het leven in groep en de individuele begeleiding. De module dagbegeleiding in groep omvat het begeleidingsaanbod van de vroegere dagcentra.

Hoe

Kinderen en jongeren komen elke dag naar het dagcentrum. Wij luisteren naar hun verhaal, we helpen bij het huiswerk en ze krijgen een vieruurtje. We doen gerichte activiteiten om de kinderen en jongeren allerlei vaardigheden aan te leren die hen zullen helpen in hun groeiproces. Na het avondeten gaan ze om 19 u terug naar huis. Op schoolvakantiedagen komen de kinderen tussen 9 en 17 u. Tijdens weekends en op feestdagen zijn de kinderen thuis. Daarnaast begeleiden en trainen we de ouders, zodat het hele gezin leert om samen hun problemen aan te pakken. Groepstraining, oudertraining en ouderwerking behoren ook tot de mogelijkheden.

Wie

Dagbegeleiding in groep is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die in de buurt van het dagcentrum wonen of school lopen. Elke vestiging heeft plaats voor 10 jongeren.

We bieden deze module aan in:

 • Transit in Aarschot (Regio Oost-Brabant)

 • Bareel in Beringen (Regio West-Limburg)

 • 't Spant in Sint-Truiden (Regio Zuid-Limburg)

  Aanmelden

  Wanneer dagbegeleiding in groep (& contextbegeleiding) het meest overeenstemt met de hulp die je nodig acht, kan je rechtstreeks bij ons terecht. De module dagbegeleiding in groep is rechtstreeks toegankelijk. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.


 • Transit: (Meer info)
  Statiestraat 59
  3200 Aarschot
  Tel.: 016/56.97.47
  transit@huizesintvincentius.be
  De Bareel: (Meer info)
  Laan op Vurten 51
  3581 Beringen
  Tel.: 011/28.37.14
  bareel@huizesintvincentius.be

  ‘t Spant: (Meer info)
  Grevensmolenweg 58
  3800 Sint-Truiden
  Tel.: 011/67.44.17
  tspant@huizesintvincentius.be